Breaking: Gerard de Rooy niet in Dakar 2018

21 apr. 2017 13:05 Redactie

De Rooy verkiest Africa Eco Race boven Dakar


Gerard de Rooy komt in januari 2018 niet in actie tijdens de prestigieuze Dakar Rally. De Brabander kiest voor een avontuur in de Africa Eco Race die gelijktijdig gehouden wordt. Ondanks de afwezigheid van De Rooy zelf zal team de Rooy wel deelnemen aan Dakar.

Frederico Villagra zal één van de De Rooy trucks in Dakar gaan besturen. De verwachting is dat ook Ton van Genugten in actie komt in Zuid-Amerika. De Rooy zelf kiest voor een nieuw avontuur in Afrika. De Afrika Eco Race rijdt in dezelfde omgeving als Dakar vroeger. 

Sinds de Dakar in 2009 naar Zuid-Amerika verhuisde heeft Gerard de Rooy een haat-liefde verhouding met de rally, die volgens hem vaak niet zwaar genoeg is. De laatste jaren hoorden we steeds vaker kritiek vanuit hem over de route. Te weinig duinen, teveel WRC proeven, was een veelgehoorde klacht. De Rooy won de rally in 2012 en 2016.

"De komende weken nemen we een beslissing over de opdeling van onze team. Dan bepalen we wie er naar Afrika en Zuid-Amerika gaan. Nieuws hierover volgt deze zomer." aldus De Rooy

Foto: Team De Rooy

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen