Breaking: Teambaas Renault vertrekt per direct

11 jan. 10:31 Redactie

Frédéric Vasseur verlaat Renault F1 per direct


Het formule 1 team van Renault F1 neemt per direct afscheid van teambaas Frédéric Vasseur. Binnen het team was al langere tijd een machtsstrijd bezig en Vasseur is het slachtoffer hiervan geworden. Jérôme Stoll en Cyril Abiteboul nemen voorlopig de taken over.

De Fransman behaalde in het verleden grote successen met het ART team en werd in 2016 door Renault aangetrokken. Na een moeizaam seizoen, waarin Abiteboul en Vasseur regelmatig met elkaar in de clinch lagen, wordt de Vasseur nu geslachtofferd.

In een verklaring laat Renault weten dat beide partijen in goed overleg uit elkaar gaan:

"Na een seizoen waarin we bezig waren met de terugkeer in de formule 1 en het opbouwen van ons F1 team, hebben Renault Sport Racing en Frederic Vasseur in onderling overleg besloten om per direct uit elkaar te gaan."

"Beide partijen gaan op goede voet uit elkaar en hebben de samenwerking als prettig ervaren. We verwachten mogelijk een nieuwe samenwerking in de toekomst."

"Renault Sport Racing en het formule 1 team worden nu gemanaged door Jerome Stroll in de rol van president, en Cyril Abiteboul als managing director."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen