Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

BREAKING: Verstappen krijgt gridstraf na crash met Hamilton in Italië

De stewards hebben gesproken. Nadat Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de race in Italië samen van de baan vlogen, moesten ze namelijk op komen draven op het kantoor van de stewards, die hun oordeel velden over de situatie.

Volgens de stewards was Max Verstappen de schuldige aan de crash in de eerste chicane op Monza. Hij krijgt drie plaatsen gridstraf voor de eerstvolgende Grand Prix. Die wordt over twee weken verreden in Rusland. Het is aannemelijk om te denken dat de Red Bull-coureur daarom zal kiezen voor een nieuwe motor in Sotsji, waardoor hij achteraan moet beginnen. Behalve de gridstraf krijgt Verstappen ook twee strafpunten op zijn racelicentie bijgeschreven. Het zijn de enige punten die hij de laatste twaalf maanden heeft verzameld. De stewards hebben ook uitleg gegeven over de straf voor Verstappen. Hamilton achtten zij medeplichtig, maar toch was de straf voor de Nederlander.

1437049525722566657

WAT GEBEURT HIER NOU?!? Max Verstappen en Lewis Hamilton komen elkaar tegen in bocht 1 en belanden samen muurvast in de grindbak #ZiggoSportF1 #F1 #ItalianGP pic.twitter.com/lODxEWiyUh — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) September 12, 2021

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team