Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Britse F1-prominenten waarschuwen Verstappen: "Het is nog niet voorbij"

Max Verstappen heeft de afgelopen twee weekenden weliswaar goede zaken gedaan in het kampioenschap, toch is Lewis Hamilton absoluut nog niet uitgeschakeld. Dat menen althans de Britse F1-prominenten Martin Brundle en Jolyon Palmer.

In Groot-Brittannië zat men ook vol verbazing te kijken naar de Mexicaanse Grand Prix, gedurende welke Red Bull op zondag ongenaakbaar was. Het begon volgens Martin Brundle allemaal in de eerste ronde. "Lewis Hamilton en Valtteri Bottas lieten de deur wagenwijd open staan voor de machtige Max Verstappen", zo oordeelt hij in zijn column voor Sky Sports . "Vervolgens domineerde en controleerde Max de rest van de Grand Prix en hield hij zich vooral bezig met zijn banden en hoe deze het ophielden in vergelijking met zijn rivalen. Op wat gevechten in het middenveld en Sergio Perez die Hamilton bij wist te halen na, gebeurde er niet veel. Alleen in de eerste ronde zagen we twee coureurs uitvallen." De oud-coureur zag hoe Verstappen op die manier zijn voorsprong uitbreidde tot negentien punten, maar weet als geen ander dat dat geen garantie is op succes. "Max weet heel goed, net als Lewis, dat dit weer heel snel anders kan zijn. Op de zondagochtend voor de Britse Grand Prix leidde Verstappen met 33 punten en de crash zorgde ervoor dat de titelstrijd weer op zijn kop kwam te staan." "Max is bovendien slim genoeg om niet al een hand op de wereldtitel te leggen. Hij houdt zijn handen in zijn zakken. Er zijn namelijk nog 107 punten voor het grijpen dit seizoen, met een sprintraceweekend in Brazilië in het verschiet. Red Bull is daar de favoriet, aangezien het een hobbelig circuit is op 765 meter hoogte", aldus Brundle.

Palmer: Hamilton mag blij zijn met zijn Mexicaanse GP

Een andere voormalig coureur uit Groot-Brittannië, Jolyon Palmer, blikt op F1.com eveneens terug op de Mexicaanse Grand Prix. De zege van Verstappen kwam niet als een verrassing. "Max was zo dominant in Mexico dat zijn overwinning voor niemand als een verrassing kwam. Nu zijn voorsprong negentien punten is, heerst het gevoel dat het zijn titel is 'om te verliezen'." "Toch denk ik, hoe gek het ook klinkt, dat Hamilton heel blij kan zijn met de uitslag van de Mexicaanse Grand Prix. Dat Hamilton meer zeven punten heeft verloren in de titelstrijd, is een acceptabele uitkomst. Het had erger kunnen zijn, want Perez hijgde in zijn nek en Bottas wist nog net de snelste ronde af te snoepen van Verstappen." Toch was er volgens Palmer nog een kleine kans op de zege voor de Brit, al had hij dan wat hulp moeten krijgen van zijn teamgenoot. "Max had daar nooit Bottas uit mogen remmen aan de buitenkant in bocht één. Misschien wilde hij zijn teamgenoot aan de binnenkant niet in de weg zitten, maar het afhouden van de Red Bull-coureur had het belangrijkst doel moeten zijn van de Fin. Hij gaf de leiding uiteindelijk juist cadeau aan de Nederlander."

Hamilton heeft Bottas nodig om Verstappen te verslaan

Nu het Formule 1-circus doorreist naar Brazilië, benadrukt Palmer dat de titelstrijd nog lang niet is gelopen. "Ik heb het al eens eerder gezegd: de rol van de tweede coureurs wordt cruciaal. In Mexico was het weer Max en Lewis op één en twee. Perez presteerde eigenlijk niet goed genoeg voor Red Bull in een race waar ze een dominante auto hadden. Hij heeft geen punten weten weg te kapen bij Hamilton." "In Brazilië is Red Bull misschien weer favoriet, ik verwacht toch dat het weer heel dicht bij elkaar zal zitten. We hebben dit jaar al twee keer gezien dat een sprintrace voor opschudding kan zorgen. Als Max Hamilton verslaat in Sao Paulo, dan wordt het gat meer dan 21 punten met nog drie races te gaan. Lewis heeft het dan niet meer in eigen handen, maar de drie circuits in het Midden-Oosten zullen Mercedes beter moeten liggen." Alles is dus nog mogelijk, benadrukt de Brit. "De kans is zeker nog aanwezig dat de titelstrijd pas in Abu Dhabi wordt beslist. Het lijkt er nu echter op dat Hamilton zijn teamgenoot meer dan ooit nodig heeft om punten af te pakken van Verstappen. En dat is hem dit seizoen nog maar één keer gelukt..."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'