Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Britse oud-kampioen twijfelt aan mogelijk Mercedes-protest: "Het zal niets veranderen"

Damon Hill heeft zich uitgelaten over de protesten die Mercedes heeft ingediend na de Grand Prix van Abu Dhabi. De voormalig wereldkampioen verwacht niet dat het Duitse team er veel mee gaat opschieten.

In de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi crashte Nicholas Latifi in de derde sector, waardoor de safety car de baan op kwam. Max Verstappen besloot een pitstop te maken voor nieuwe banden terwijl Lewis Hamilton, de leider in de wedstrijd, besloot buiten te blijven. Dit bleek een allesbeslissende keuze te zijn geweest. De race werd hervat met nog één ronde te gaan en Verstappen wist Hamilton in te halen en zo de race én het kampioenschap te winnen. Mercedes baalde hiervan en diende een dubbel protest in bij de FIA. Beide protesten zijn inmiddels verworpen , maar de Duitse renstal heeft aangegeven de intentie te hebben om nog in beroep te gaan. Voormalig F1-coureur Damon Hill denkt niet dat Mercedes veel gaat veranderen met het protest. "Ik zie niet in hoe er iets zal veranderen. De stewards hebben gezegd dat ze het recht hebben om een aantal van de regels, waarvan Mercedes dacht dat ze waterdicht waren, terzijde te schuiven", zegt de Brit tegen Sky Sports . Volgens de wereldkampioen van 1996 staat het duidelijk geschreven in de regels. "Ik denk dat als je de reglementen leest, je kunt zien dat de wedstrijdleider het recht heeft om te doen wat nodig is om de race van start te laten gaan. Dus ik zie het gewoon niet gebeuren", besluit Hill.

Verstappen heeft titel verdiend

De Brit is ook lovend over Verstappen en Red Bull. Volgens hem hebben de Nederlander en zijn team de titel dubbel en dwars verdiend. "Ik denk dat ze wisten dat ze moesten vechten met alles wat ze hadden en het pakte in hun voordeel uit. We kijken naar een buitengewoon geweldige coureur die er niet is om spelletjes te spelen. Hij is er om te winnen en hij heeft gewonnen."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024