Broer Nicky Hayden: 'We zijn trots op onze kampioen'

23 mei 2017 08:01 Redactie

Tommy Hayden reageert op overlijden van broer Nicky


Na een verschrikkelijk fietsongeluk vorige week woensdag, overleed gisteravond rond 19:00 uur lokale tijd Nicky Hayden in het Maurizio Bufalini Ziekenhuis in Cesena, Italië. Hoewel de verslagenheid bij de familie groot is, zullen ze Nicky herdenken als 'een kampioen'.

In een verklaring, naar buiten gebracht door het Red Bull Honda World Superbike Team (het team waarvoor Nicky Hayden dit seizoen reed), laat Tommy weten 'verslagen' te zijn. Toch wil hij Nicky herdenken zoals hij zelf was, positief. "Het is een treurige tijd voor ons, maar we willen Nicky herdenken met zijn hoogtepunten. Het was een positief mens, dat al vanaf kinds af aan ervan droomde om motorcoureur te worden. Dat heeft hij niet alleen bereikt, maar hij is er ook nog eens de allerbeste in geworden. Daar zijn we heel erg trots op", aldus broer Tommy.

'The Kentucky Kid', de bijnaam van Nicky Hayden, zal naast zijn grootse prestaties ook herinnerd worden door zijn vrolijke verschijning. "Naast de 'publieke' herinneringen zullen we Nicky herinneren door alle vrolijke momenten die we met hem hebben gekend in Kentucky, in het hart van onze familie. We missen hem heel erg."

Als laatst wil Tommy alle fans en doktoren bedanken voor de steun die Nicky en de familie kreeg de afgelopen dagen. "Namens de gehele familie en de verloofde van Nicky wil ik iedereen bedanken voor de immense steun die we hebben ontvangen. Het is heel fijn om te merken dat Nicky het leven van zoveel mensen heeft geraakt. Daarnaast willen we de doktoren van het ziekenhuis bedanken voor de goede zorg. We hopen dat Nicky snel thuis is, zodat we hem kunnen herdenken", sluit Tommy het emotionele statement af.

Foto: Nickyhayden.com

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen