Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle voorspelt vuurwerk met Alonso bij 'Firma Stroll'

Na de aankondiging dat Fernando Alonso in 2023 voor Aston Martin zal rijden, verwacht Martin Brundle dat de Spanjaard zijn nieuwe team 'enorm hard' zal pushen.

Een dag na de Grand Prix van Hongarije werd bekend gemaakt dat Fernando Alonso een meerjarig contract heeft getekend bij Aston Martin ter vervanging van Sebastian Vettel die aan het einde van het seizoen een punt achter zijn Formule 1-carrière zet. Martin Brundle verwacht dat Alonso Aston Martin enorm zal pushen wanneer hij in 2023 aan de slag gaat bij het team, waar hij teamgenoot wordt van Lance Stroll, zoon van de mede-eigenaar van het team Lawrence Stroll. "Fernando is een natuurlijke kracht, zowel op als naast het circuit en hij zal het team flink pushen", schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports . "Hij is tegenwoordig een beetje milder, maar er zou zomaar vuurwerk kunnen ontstaan wanneer hij toetreedt tot de 'firma' van de familie Stroll." "Ik herinner me dat ik Fernando interviewde op de grid van Abu Dhabi in 2018 en hij was heel overtuigend dat het echt het einde van zijn F1-carrière was, maar nu zal hij op zijn 43e met 400 F1-races onder zijn rechtervoet op de grid staan. Buitengewoon."

Waarom Alonso volgens Brundle de overstap maakt

Alonso maakt de overstap naar Aston Martin na twee seizoen te hebben gereden voor Alpine. Brundle heeft zijn visie gegeven over waarom de Spanjaard ervoor gekozen kan hebben om zijn huidige team te verlaten. "Het lijkt erop dat Alpine Alonso geen tweejarige deal kon of wilde aanbieden. Zijn Aston Martin-deal wordt officieel omschreven als meerjarig. Hij is ook weinig onder de indruk van de manier waarop teamgenoot Esteban Ocon het liever tegen hem persoonlijk opnam in plaats van het vizier volledig op hun rivalen te richten", schrijft Brundle. Alonso leek bijvoorbeeld bij de start van de Grand Prix van Hongarije ongelukkig met het rijgedrag van Ocon en liet het team via de radio weten dat hij de snellere coureur was in een poging om een tactische positiewisseling af te dwingen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden