Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle vreest voor seizoen Verstappen en Sainz na 'hels' weekend in Australië

Twee coureurs uitkomend voor een topteam kenden een dramatisch raceweekend in Australië: Max Verstappen en Carlos Sainz. Martin Brundle zag hoe de twee om verschillende redenen worstelden en vreest voor de gevolgen voor beide coureurs.

Nul punten in Australië voor Max Verstappen, die voor de tweede keer dit seizoen een DNF achter zijn naam zag staan. Dat terwijl Charles Leclerc domineerde voor Ferrari en Carlos Sainz in de race door het ijs zakte. Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle schijnt in zijn gebruikelijke column voor Sky Sports zijn licht op de gebeurtenissen van afgelopen weekend in Melbourne.

Ferrari schittert

Het was Ferrari dat domineerde in Australië, zo zag ook Brundle. Zijn conclusie: Leclerc is feilloos, terwijl Sainz moet oppassen dat hij geen hulpje wordt van de Monegask. "Leclerc heeft een grote stap gezet en is zeer snel en consistent. Hij lijkt altijd een stap voor te liggen op zijn materiaal en de grote crashes die we vroeger soms van hem zagen, lijken nu achterwege te blijven." "De nieuwe regels passen bij hem, hij heeft zijn vertrouwen ontwikkeld en gelooft steeds meer in zichzelf. Twee polepositions, twee overwinningen, een tweede plaats en drie snelste ronden bevestigen dat", aldus de voormalig coureur van onder meer McLaren en Benetton. "Sainz had daarentegen een weekend uit de hel", vervolgt Brundle. "Zijn goede vriend Fernando Alonso zorgde in de kwalificatie voor een rode vlag na technische problemen, waardoor Carlos geen goede ronde neer kon zetten. Motorproblemen zorgden er vervolgens voor dat de Spanjaard geen representatieve ronde neer kon zetten en vanaf P9 moest beginnen." "Een minuut voor de race werd zijn stuur vervangen en daardoor kende Sainz een dramatische start. In het middenveld toonde hij op zijn harde banden te weinig geduld en spinde hij van de baan af. Het kan dan ook zomaar zijn dat Carlos vanaf nu de ondersteunde rol moet gaan spelen voor Leclerc. Het hangt van de komende races af."

Verstappen heeft 'onacceptabel' weekend

Terwijl Leclerc aan de horizon verdween, worstelde Verstappen met zijn RB18. Tot overmaat van ramp zag hij een tweede plaats in rook opgaan door een probleem met de brandstoftank. Een 'hels' weekend, zo omschrijft Brundle de driedaagse in Melbourne van Verstappen. "Max staat al 46 punten achter op Leclerc en bivakkeert op de zesde plek in de stand. Hij gebruikte na de race woorden als 'onacceptabel' om zijn problemen te omschrijven. Het was achter de schermen een hels weekend voor Red Bull, dat na de GP van Bahrein met een nieuwe brandstofprobleem te maken kreeg." Het wordt een lastig verhaal voor Verstappen, weet Brundle, die nog wel een slag om de arm houdt. "Er is nog een lange weg te gaan tot aan het einde van het seizoen, maar Leclerc heeft nu al een voordeel van twee races ten opzichte van Verstappen. Daarbovenop heeft Charles ook nog eens een snellere auto dan de Nederlander...", aldus Brundle.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"