Burgemeester Sao Paulo verwacht bod van Bernie Ecclestone op circuit Interlagos

06 apr. 2017 08:24 Redactie

'Ex-Formule 1-baas heeft deal met circuit bijna rond'


In een poging de Braziliaanse Grand Prix te redden bereidt Bernie Ecclestone een bod voor om het circuit in Brazilië te kopen, aldus de burgemeester van Sao Paulo.

De Grand Prix van Brazilië staat al langere tijd onder druk. Het land zit in een diepe financiële crisis, waardoor de stad nauwelijks geld heeft om het circuit op orde te houden. Door veel privatiseringen door te voeren, waaronder de privatisering van het circuit, hoopt Sao Paulo grondig te besparen.

Volgens de burgemeester van Sao Paulo, Joao Doria, is één van de kandidaten om het circuit te kopen Bernie Ecclestone. "De privatisering van het circuit betekent dat de Formule 1 gegarandeerd blijft voor het circuit", aldus Doria tegenover Reuters. "Ik snap dat de Formule 1 heel belangrijk is, maar wel met privaat geld en niet met overheidsfinanciën. Het circuit kan prima als privaat circuit met privaat geld worden gefinancierd", voegt Doria daar aan toe.

Verder bevestigd Doria dat er interesse is van oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone. "Hij heeft interesse getoond en zal mee doen met de veiling", zei ze in een korte verklaring. Bernie Ecclestone zelf wil niets kwijt over een eventuele koop van het circuit. "Ze willen het verkopen, ze gaan geen cent meer subsidueren hier. Ik heb nog geen standpunt ingenomen, we moeten rustig afwachten", zei hij eveneens tegen Reuters.

Daarnaast denkt Bernie Ecclestone dat er een grotere kaper op de kust ligt: de huidige eigenaar van de Formule 1, Liberty Media. "Waarschijnlijk zal Chase Carey zich met Liberty Media ook hebben georienteerd op deze optie", aldus Ecclestone.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen