Button na 10 rondjes weer op oude niveau

26 apr. 2017 15:09 Redactie

Jenson Button gaat niet testen met een F1-bolide voor Monaco


In Monaco zien we Jenson Button terug achter het stuur van een Formule 1 auto. De Brit nam vorig seizoen afscheid van de sport na een mooie carrière, maar komt opdraven als vervanger voor Fernando Alonso.

Ondanks het feit dat Button nog geen meter gereden heeft in de nieuwe 2017 auto krijgt hij geen testdag toegewezen. McLaren vertrouwd erop dat de Brit binnen enkele ronden weer op snelheid is.

"Door de technologie die onze auto's gebruiken zou een extra testdag niet zinvol zijn geweest. Onze simulator is erg realistisch. Voor Jenson is dat de beste manier om zichzelf voor te bereiden." laat McLaren teambaas Eric Boullier weten aan El Confidencial.

"Na tien ronden zit hij weer op zijn niveau." klinkt het hoopvol.

Ondanks het vertrouwen van Boullier in Button is Monaco een erg lastige baan. Doordat de muur nooit ver weg is, zit een crash in een klein hoekje. Felipe Massa van Williams gelooft niet dat een simulator voldoende voorbereiding is. "Als de simulator zo goed is, waarom maken de topcoureurs daar zo weinig gebruik van?" 

Jenson Button won de GP van Monaco in 2009 en keert nu terug voor één race. Fernando Alonso laat de GP van Monaco schieten om de Indy 500 te kunnen rijden.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen