Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button: 'Daarom keert Hamilton wél terug naar de Formule 1'

De radiostilte rondom Lewis Hamilton gaat nog altijd door. Het is nog steeds niet zeker of hij komend Formule 1-seizoen op de grid verschijnt. Zijn voormalig teamgenoot, Jenson Button, denkt in ieder geval van wel.

Jenson Button verwacht dat Lewis Hamilton niet zal stoppen met racen en in 2022 'gewoon' weer zal strijden voor zijn achtste wereldtitel in de Formule 1. Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi, waar hij de race en de wereldtitel verloor van Max Verstappen, heerst er complete radiostilte rondom de Mercedes-coureur. Hamilton heeft na de race slechts één keer een interview gegeven voordat de radiostilte begon. Dit interview werd vlak na de GP van Abu Dhabi afgenomen door Button. Hij verwacht dat de zevenvoudig wereldkampioen niet zal stoppen met racen, zo legt hij uit bij Good Morning Britain , waar hem werd gevraagd over een update met betrekking tot Hamiltons toekomst. "Waar is mijn telefoon?", grapte hij als antwoord. "Ik weet dat ik de enige ben die hem nog heeft geïnterviewd na de laatste race. De hele wereld heeft dat interview gezien, dus ik heb geen scoop! Ik hoop wel echt dat hij blijft racen. Hij zal die achtste wereldtitel willen winnen en de grootste willen zijn in de geschiedenis van de F1. Hij gaat dat doen, dat denk ik echt."

Button verwacht veel van het nieuwe F1-seizoen

Button vindt de Formule 1 een geweldige omgeving. Na het controversiële einde van 2021 is er regelmatig kritiek op de FIA en op de sport in zijn geheel, maar de wereldkampioen van 2009 kan alleen maar blij zijn met de huidige stand van zaken en het toekomstbeeld van de F1. "Het was een controversieel einde van het seizoen, maar je moet naar het geheel kijken", legt hij uit. "De F1 is op dit moment geweldig, met twee fantastische coureurs die elk weekend tot het gaatje gaan", zegt hij over 2021. Volgend jaar, met de nieuwe reglementen, moet het volgens Button net zo spannend worden. "Iedereen verheugt zich op het nieuwe seizoen, de nieuwe reglementen. Het gaat straks allemaal over de ontwikkeling gedurende het seizoen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'