Button verspreekt zich: 'Vandoorne heeft geen contract voor 2018'

27 mei 2017 07:45 Redactie

Jenson Button: 'Ik ben de enige met een contract voor 2018'


Formule 1 coureur Jenson Button versprak zichzelf in Monaco. De Brit liet weten dat hij als enige coureur een contract met McLaren heeft voor dat seizoen.

In Monaco is Button voor even terug achter het stuur bij McLaren. Hij deed een opvallende uitspraak in gesprek met de media. Zelf staat de Brit voor 2017 en 2018 onder contract. Dit jaar heeft hij een sabbatical, maar in theorie zou de ervaren coureur terug kunnen keren in 2018. Voor alsnog duidt daar niets op, te meer omdat Jenson liet weten dat zijn tijd er in de F1 wel opzit.

Het contract van Fernando Alonso loopt aan het einde van dit seizoen af, maar volgens Button is hij de enige coureur met een McLaren contract voor 2018.

"Ik heb een contract voor 2018 om voor het team te rijden. Daarmee ben ik volgens mij de enige coureur met een contract voor het komende seizoen."

Geconfronteerde met zijn uitspraak reageert Button geschrokken. "Dat weet ik natuurlijk niet zeker, maar dat is wel mijn gevoel. Het is geen feit. We gaan het zien."

Hoe het contract met Stoffel Vandoorne in elkaar steekt is nog onduidelijk. Eerder liet McLaren-CEO Zak Brown weten dat de Belg een langlopend contract heeft. De talentvolle Belg werd vooraf gezien als de opvolger van Fernando Alonso. Zijn seizoensstart is lastig en waarschijnlijk wacht McLaren ook op zijn verdere ontwikkeling dit seizoen.

Button zelf sluit een terugkeer in de F1 niet 100% uit. "Ik heb gezegd dat ik er niet vanuit ga dat ik terugkeer, maar je weet het maar nooit. Zondagavond ga ik weer naar huis en verder trainen voor mijn triatlon."

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen