Canada een van de favoriete circuits van Max Verstappen

02 jun. 2017 13:56 Redactie

Max Verstappen geniet van circuit van Canada


Volgend weekend staat de Grand Prix van Canada op het programma. Vorig seizoen was Max Verstappen de smaakmaker van de race, na een hard gevecht met Nico Rosberg.

In een ultieme poging om de Nederlander te verschalken spinde de Mercedes-coureur in de voorlaatste ronde. Verstappen wist zo de vierde positie veilig te stellen. Het circuit Gilles Villeneuve staat vaak garant voor spectaculaire races. Net als vader Jos Verstappen komt ook Max goed uit de voeten op dit circuit.

"Een van mijn favoriete onderdelen van het circuits is ook direct een van de lastigste. De laatste chicane is bijzonder. Je komt er met een zeer hoge snelheid aan en je remmen zijn er cruciaal. Het is een moeilijke bocht om perfect te nemen, maar vorig jaar had ik er een mooi gevecht met Nico Rosberg."

"Het voelt altijd goed om zo'n gevecht te winnen! Je moet bij het uitkomen van de chicane opletten dat je de Wall of Champions niet raakt."


De betonnen muur bij het uitkomen van de chicane betekende voor menig wereldkampioen zijn Waterloo. Onder andere Damon Hill, Michael Schumacher, Jacques Villeneuve en Sebastian Vettel parkeerde hun auto in het verleden in de muur.

Canada wordt het eerste circuit dit jaar waarop de teams in actie komen met een low-downforce pakket. Het circuit is een mix van lange rechte stukken en chicanes. 

"We rijden in Canada met minder downforce, waardoor het remmen was lastiger wordt. Daarentegen is de totale hoeveelheid downforce en grip toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat zou het wat makkelijker moeten maken."

Foto: Red Bull Contentpool

 
 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen