Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz gaat voor een regenrace in Oostenrijk

Carlos Sainz rijdt alweer voor het derde jaar bij het opleidingsteam van Toro Rosso. De Spanjaard wil na dit seizoen hogerop en daarvoor zijn aansprekende resultaten hard nodig.

Tot nu toe is zijn beste klassering een zesde plaats tijdens de GP van Monaco. Ondanks dat Sainz in zes van de acht races punten scoorde, is hij ook al een paar keer betrokken geweest bij een aantal incidenten waaronder crashes met Felipe Massa en Lance Stroll. Na zijn achtste plek in Azerbeidsjan wil hij deze lijn voortzetten in Oostenrijk. Op de site van Toro Rosso blikt hij alvast vooruit naar de thuisrace van Red Bull Racing. “Ik heb er geen probleem mee dat we nu twee races achter elkaar hebben in Europa. Tussen de races door hebben we nog wel de gelegenheid om even naar huis te gaan en wat te trainen. Buiten Europa vlieg je gewoon direct door naar de volgende race en ben je dus langer dan twee weken van huis.” Doordat het voor Red Bull een thuisrace is, hebben de heren van Red Bull en Toro Rosso extra verplichtingen.

Carlos Sainz

“Vorig jaar verwachtte ik een regenrace in Oostenrijk maar de regen kwam helaas niet. Dit jaar hoop ik opnieuw op een regenrace!”​

“Racen op de Red Bull Ring, ons thuiscircuit, verandert mijn weekend wel een beetje. We hebben dan wat meer events, ook wat meer interviews, ontmoetingen met gasten etc. Ik heb er geen probleem mee en vind het altijd leuk om in Oostenrijk te racen.” “De Red Bull Ring is een circuit waar je waarschijnlijk de meeste grip van het jaar hebt. Het voelt eigenlijk hetzelfde als racen in de simulator. Het uitzicht is natuurlijk ook geweldig en de sfeer is er altijd enorm goed.” “Vorig jaar verwachtte ik een regenrace in Oostenrijk maar de regen kwam helaas niet. Dit jaar hoop ik opnieuw op een regenrace!”

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden