Carlos Sainz gelinkt aan overstap naar Ferrari

10 jun. 2017 10:15 Redactie

Sainz op shortlist van Ferrari


Toro Rosso coureur Carlos Sainz staat volgens de Italiaanse media op de shortlist van Ferrari. De Spanjaard is een van de kandidaten om Kimi Raikkonen te vervangen, mocht de Fin met pensioen gaan.

"Hartstikke bedankt! Dat is een erg mooie lijst om op te staan als Formule 1 coureur," liet Sainz aan Sky Italia weten.

"Ik heb veel te danken aan Red Bull en ben nog niet bezig met een stoeltje voor 2018, dat is nog te vroeg. Zo lang ik voor Toro Rosso rij geef ik de hoop niet op dat ik voor Red Bull kan rijden. Daar heb ik alles voor over."

Carlos Sainz heeft een contract tot en met het einde van 2018 met Red Bull. Bij Red Bull Racing staan Max Verstappen en Daniel Ricciardo onder contract en lijkt er geen plaats te zijn volgend jaar. Pas als een van deze twee coureurs weggaat komt er een plaatsje vrij bij het topteam.

Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, hoopt dat Sainz langer bij het team blijft. Mocht de Spanjaard ook in 2018 aan de start verschijnen voor het team, dan zou dit zijn vierde opeenvolgende seizoen zijn. Sainz sluit een langer verblijf niet op voorhand uit.

"Ik zal de deur bij Toro Rosso niet op voorhand dichtgooien of die mogelijkheid uit de weg gaan om er nog een jaar te rijden. Op dit moment ben ik erg gelukkig met het team."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen