Carlos Sainz haalt het maximale uit zijn Toro Rosso

01 mei 2017 10:00 Redactie

Carlos Sainz tevreden na negende plek in GP Rusland


Carlos Sainz had het bepaald niet gemakkelijk in Sochi. Vanwege een gridstraf als gevolg van zijn crash met Lance Stroll in Bahrein moest hij sowieso drie plekken inleveren na de kwalificatie.

Het doel voor de kwalificatie was dan ook om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Met een elfde plek lukte dat redelijk, hoewel het voor het eerst dit seizoen was dat er geen Toro Rosso doordrong in Q3. Door zijn gridstraf startte hij echter vanaf de veertiende plek.

Buiten de camera's reed de Spanjaard een vrij sterke solide race. Hij kwam uiteindelijk als tiende over de finish en voegde zo weer een WK-punt toe aan zijn totaal.

Tegenover de pers verklaarde Sainz dat hij tevreden was met deze ene punt na een moeilijk raceweekend.

"Wat een zware race, vooral omdat we door die gridpenalty iets verder naar achteren moesten starten.  Maar we deden deze race alles goed: de start, de eerste ronde, de pitstop en de strategie. We kunnen dus blij zijn! Het was een goede race waarin ik mooi van de veertiende plaats op de tiende plek wist te komen."

Ook Sainz had het gevoel dat hij in niemandsland reed in Rusland. Het tempo van Massa voor hem lag te hoog en Stroll kon achter hem geen druk uitoefenen.

"Dit was het maximaal haalbare dit weekend. Na de pitstop reed ik een vrij eenzame race en hoefde ik alleen mijn gat naar Stroll te controleren, iets dat prima lukte. "

Over twee weken vindt de GP van Spanje plaats en dat betekent dat Sainz voor zijn thuispubliek rijdt, iets waar hij enorm naar uitkijkt.

"De volgende race is in Barcelona, daar heb ik natuurlijk ontzettend veel zin in. Ik rij daar altijd goed en een thuisrace is natuurlijk altijd bijzonder. Dit jaar heb ik er bovendien mijn eigen tribune, dus veel fans komen me aanmoedigen. Dat wordt vast en zeker een hoogtepunt voor mij dit jaar!"
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen