Carlos Sainz: 'Herstart had voor grote ongelukken kunnen zorgen'

27 jun. 2017 13:14 Redactie

Carlos Sainz hekelt herstart procedure in Baku


De Grand Prix van Azerbeidzjan werd zondag een tikkeltje onverwacht een enorm spektakel. Dat het spektakel in touw werd getrokken door een aantal Safety Car periodes, daar maalde niemand om. Behalve Carlos Sainz.

De Spanjaard profiteerde uiteindelijk ook van alle chaos voor hem en reed zijn Toro Rosso naar de achtste plek, maar hekelde na afloop de herstart procedure in Baku.

Door het lange rechte stuk, zo'n twee kilometer lang, mondde de herstart tot drie keer toe uit in een kleine chaos. Dat begon al vóór de herstart, toen Sebastian Vettel op Lewis Hamilton knalde. Carlos Sainz pleit voor een betere herstart procedure volgend jaar, om herhaling te voorkomen. 

"Ik denk dat de leider verplicht moet worden om op een bepaald punt gas te geven. Nu is het steeds gas, remmen, gas, remmen. Omdat het zo'n lang recht stuk is, denkt iedereen dat we al vol gas gaan, terwijl de leider dan weer remt. Daardoor hadden er grote ongelukken kunnen gebeuren", zei Sainz na afloop van de Grand Prix.

De Grand Prix van Azerbeidzjan werd drie keer herstart en drie keer was het raak. Vooral bij de tweede keer was de puinhoop niet te overzien, waardoor er zelfs een rode vlag volgde omdat er teveel rommel op de baan lag. Volgens Carlos Sainz is dat dus te voorkomen, al snapt hij wel dat de leider niet direct op het gas gaan.

"Als ik vooraan had gereden had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan. Het ligt niet aan de man op kop, maar aan de regels. Daar moeten ze serieus naar kijken volgend jaar, om ongelukken te voorkomen", aldus Sainz.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen