Carlos Sainz houdt vertrouwen: 'Red Bull zal de juiste beslissing maken'

22 jun. 2017 10:25 Redactie

Carlos Sainz vertrouwt op juiste keuze voor zijn toekomst


Volgens Carlos Sainz zal zijn werkgever, Red Bull Racing, de juiste keuze maken wanneer Sainz met het team om de tafel gaat zitten om zijn toekomst te bepalen.

Sainz rijdt sinds 2015 voor het 'opleidingsteam' van Toro Rosso. De Spanjaard debuteerde tegelijk met Max Verstappen, die na iets meer dan een jaar werd overgeplaatst naar de 'grote broer'. Sindsdien heeft Sainz al meerdere malen aangegeven toe te zijn aan de volgende stap in zijn carrière: een stoeltje bij een topteam.

Vorig seizoen werd Sainz al gelinkt aan een stoeltje bij Ferrari voor dit seizoen, maar in plaats van een transfer moest hij blijven zitten waar hij zat. In de eerste plaats omdat Kimi Raikkonen zijn contract verlengde en in de tweede plaats omdat Red Bull hem bij Toro Rossso wilde laten blijven. Zodoende begon hij dit jaar aan zijn derde jaar bij het Italiaanse team. Dit seizoen verwacht Sainz dat het 'silly season' al vroeg zal beginnen.

"We gaan waarschijnlijk binnenkort mijn toekomst bespreken. Vorig jaar kwamen ze ook rond deze tijd naar me toe om me vast te leggen voor dit jaar, dus ik ben niet ongeduldig", vertelt Sainz aan Racer.com. Over de uitkomst van het gesprek is Sainz niet zenuwachtig.

"Als ze het contract niet verlengen, dan ben ik niet van slag. Ik heb veel vertrouwen in dr. Helmut Marko en Red Bull. Ze zullen uiteindelijk altijd het juiste beslissen, zowel voor het team als voor mij persoonlijk", is Sainz vol zelfvertrouwen.

Moeilijke momenten zullen er dan ook niet zijn in de besprekingen, verwacht Sainz. "Ik ben Red Bull en Helmut Marko zeer dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gekregen. Ze hebben mij zien groeien als coureur en ik weet zeker dat ze daar trots op zijn. Het zal dus geen gevecht worden", zegt Sainz over de toekomstige contractbesprekingen.

Of Toro Rosso nog een optie is voor Sainz in 2018? "Ik zeg nooit definitief 'nee' tegen Toro Rosso, maar ik hoop dat er meer mogelijkheden komen. Die gaan we samen met Red Bull analyseren, waarna we een goede keuze zullen maken", is Sainz vol vertrouwen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen