Carlos Sainz is zich van geen kwaad bewust: 'Ik kreeg een tik van achteren'

12 jun. 2017 12:15 Redactie

Carlos Sainz wil schuld niet op zich nemen


Carlos Sainz, Romain Grosjean en Felipe Massa zorgden gezamenlijk voor een aardige klapper in de beginfase van de Grand Prix van Canada. Carlos Sainz leek Romain Grosjean af te snijden, waardoor hij zichzelf uiteindelijk lanceerde. Hierdoor schoof hij hard in de zijkant van Felipe Massa, die het bokje was.

Hoewel in de herhaling vrij duidelijk te zien was dat Carlos Sainz zelf ervoor zorgde dat hij gelanceerd werd, is de Spanjaard zich van geen kwaad bewust. "Ik kreeg een tik van achteren door een Haas en kon toen niets meer doen", was zijn reactie na afloop voor de camera van Ziggo Sport.

De wedstrijd van Sainz duurde slechts drie bochten. Na een goede start ging het uiteindelijk mis in gevecht met Fernando Alonso, legt Sainz uit. "Ik had een goede start, probeerde Fernando Alonso in te halen via de buitenkant in bocht twee. Hij had iets meer tractie, dus ik positioneerde mezelf om hem in te gaan halen bij het ingaan van bocht drie, maar toen kreeg ik een tik van achteren van een Haas. Ik kon hem niet zien in mijn spiegels, dus ik was verrast dat hij daar zat. We raakten elkaar en toen kon ik niet veel meer doen."

In zijn 'val' nam Sainz Felipe Massa ook mee. De Braziliaan was daar logischerwijs niet blij mee en stak dan ook zijn handen omhoog na de crash. Carlos Sainz vindt het lullig voor Massa, maar wil de schuld voor de crash niet op zich nemen. "Het is lullig voor Felipe, maar dit soort dingen gebeuren. Ik kon niks meer doen nadat ik die tik kreeg, dus ik had ook niet de mogelijkheid om hem te ontwijken", aldus Sainz.

Vlak na de wedstrijd werd Sainz door de stewards wel als schuldige aangewezen. De Spanjaard kreeg drie strafplaatsen tijdens de volgende Grand Prix en twee strafpunten op zijn licentie aan zijn broek.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen