Carlos Sainz krijgt drie plaatsen straf na veroorzaken crash

12 jun. 2017 08:27 Redactie

Carlos Sainz als schuldige aangewezen voor crash in openingsfase


Carlos Sainz is door de stewards aangewezen als schuldige van de crash in de openingsfase van de Grand Prix van Canada, waarbij drie coureurs betrokken waren. Al na drie bochten lagen Carlos Sainz en Felipe Massa uit de wedstrijd, omdat Sainz de bolide van Romain Grosjean afsneed en zichzelf hierdoor lanceerde.

Die actie moet Sainz dus bekopen met een gridstraf van drie plaatsen tijdens de volgende Grand Prix in Baku. Al tijdens de wedstrijd gaven de stewards aan te onderzoeken of er iemand schuldig was aan de crash. Het resultaat kwam pas een paar uur na de wedstrijd.

Volgens de stewards handelde Sainz 'gevaarlijk en roekeloos' door naar rechts te sturen, terwijl Romain Grosjean daar reed. Sainz gaf na afloop aan niks in zijn spiegels te hebben gezien, maar dat mocht dus niet baten. De stewards spraken ook met Grosjean, die aangaf dat Sainz 'ineens' scherp naar rechts stuurde, waardoor hij hem niet kon ontwijken.

Naast de drie plaatsen straf krijgt Carlos Sainz ook twee strafpunten op zijn licentie. Dat brengt zijn aantal op zeven, waar twaalf is toegestaan. Mocht Sainz in de komende wedstrijden nog eens vijf punten verzamelen, dan loopt hij tegen een wedstrijd schorsing aan. Voor Sainz is het de tweede keer dit seizoen dat hij een gridstraf van drie plaatsen krijgt. Tijdens de Grand Prix van Rusland moest hij ook drie strafplaatsen incasseren, nadat hij tijdens de Grand Prix van Bahrein vol in de zijkant van Lance Stroll reed.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen