Carlos Sainz lacht de FIA uit om 'gelijkwaardigheid motoren'

29 apr. 2017 19:23 Redactie

Carlos Sainz: 'Mercedes motor is minimaal halve seconde sneller dan Renault'


Scuderia Toro Rosso coureur Carlos Sainz kon zijn lach niet inhouden toen hij de verklaring van de FIA las over de gelijkwaardigheid van de motoren. Volgens een berekening van de FIA is de Renault motor bijna gelijkwaardig aan de Mercedes krachtbron.

De FIA gaf aan dat de motoren van Mercedes, Ferrari en Renault zeer dicht bij elkaar zitten op het gebied van performance. Volgens het onderzoek van de automobielfederatie bedraagt het verschil maximaal drie tienden van een seconde. Dit terwijl Renault zelf aangeeft dat het ongeveer zes tienden tekort komt. In Sotsji was het wederom een feestje van Mercedes en Ferrari, terwijl de Renault coureurs bijna allemaal twee seconde of meer tekort kwamen.

"Ik las het nieuws over de gelijkwaardige motoren en wilde er op Twitter bijna lachwekkend op reageren." liet Sainz weten na afloop van de kwalificatie.

"Toen Sergio Perez (Force India) riep dat het echt waar is barstte ik in lachen uit. Max Verstappen kon zijn lach ook niet inhouden. Renault boekt progressie, maar we komen nog altijd minimaal een halve seconde per ronde tekort ten opzichte van Mercedes. In de kwalificatie is het gat waarschijnlijk nog groter."

Max Verstappen liet eerder dit weekend ook al weten dat hij graag met Sergio Perez van motor wil ruilen. Op die manier kon de Mexicaan zelf ervaren dat zijn Mercedes motor oppermachtig is.

Op het circuit van Sotsji kwamen Sainz en teamgenoot Kvyat niet door Q2. Normaal gesproken staat er minimaal een Toro Rosso in de top 10, met uitzondering van circuits waarop motorvermogen erg belangrijk is.

Toro Rosso begon al vierde team aan het seizoen maar dreigt alweer terug te vallen. Een patroon dat we jaarlijks zien bij het Formule 1 team. Sainz hoopt dat Toro Rosso snel met nieuwe onderdelen komt. "Ik hoop dat we vanaf Barcelona het gat kunnen verkleinen."

"Het wordt nu steeds lastiger voor ons. Williams is verreweg het snelste van de subtoppers en Force India is ook sneller geworden. Mocht McLaren een betere motor van Honda krijgen dan winnen ze zo een seconde en zijn ze ons voorbij."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen