Carlos Sainz: "Ik leef mijn droom"

05 jan. 08:00 Redactie

Carlos Sainz tevreden over zijn ontwikkeling na tweede F1 jaar


Net als Max Verstappen heeft ook Carlos Sainz een beroemde autocoureur als vader. Echter, in zijn geval gaat de vergelijking niet helemaal op omdat Sainz sr in de rallysport actief was.

Bij zijn intrede in de formule 1 werd Carlos dan ook vaak als Sainz jr aangeduid maar inmiddels heeft hij zich wel bewezen. In een exclusief interview met Motorsport Magazin laat hij dan ook weten dat wat hem betreft jr niet meer achter zijn naam hoeft te worden geplaatst.

"Ik geloof dat ik mijn werk goed genoeg doe om niet langer Sainz jr te worden genoemd. Na twee seizoenen in de formule 1 is het mij gelukt om een goede sfeer om mij heen te creëren en een goede indruk achter te laten. Dat was ook mijn doel. Ik ben dan ook blij dat dat is gelukt. Ik leef gewoon mijn droom. Ik ben 22 jaar en ik heb een contract voor 2017. Mij hoor je dan ook niet klagen."

We hebben in het verleden wel vaker zoons gezien die in de voetsporen van hun vader zijn getreden. Zoons die misschien alleen vanwege de naam een kans hebben gekregen. Tegenover Motorsport Magazine laat Sainz weten dat het zeker wel een voordeel kan zijn als je uit een motorsportfamilie komt maar dat talent nog steeds het belangrijkste is.

"Ja, het kan in je voordeel werken als je geboren bent in een motorsportfamilie. Maar het belangrijkste is nog steeds dat je talent hebt en snel bent. Daarnaast moet je zorgen voor de juiste begeleiding. Je moet je met de juiste mensen omgeven. Zonder de juiste mensen om je heen wordt het lastig."

Inmiddels heeft Sainz er twee seizoen op zitten bij het opleidingsteam van Red Bull Racing. Al in zijn eerste jaar liet hij regelmatig zien dat hij een toegevoegde waarde is voor de sport. In zijn tweede jaar moest hij het stellen met een mindere krachtbron maar ondanks dat kijkt hij tevreden terug op zijn tweede jaar.

"In het eerste jaar heb ik laten zien dat ik snel ben. Ik heb bewezen dat ik gekomen ben om in de formule 1 te blijven. Ook afgelopen jaar was ik snel maar had ik niet altijd de mogelijkheid om mijn potentieel te laten zien. Mede door een verminderde krachtbron en wat andere kleine dingen kon ik niet goed laten zien wat ik kan brengen in de formule 1. Sinds de GP van Barcelona keerde mijn geluk. Het is mij gelukt om elke race die ik heb uitgereden ook punten te scoren. Daarover ben ik dan ook heel erg tevreden. Het maakt me erg gelukkig dat ik iedereen heb laten zien waar toe ik in staat ben."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen