Carlos Sainz: "Mijn beste seizoensstart in de Formule 1"

12 mei 2017 07:35 Redactie

Carlos Sainz tevreden over seizoensstart van 2017


Dit Formule 1 seizoen is het erop of eronder voor Carlos Sainz. De Spanjaard rijdt voor het derde jaar bij het opleidingsteam van Toro Rosso en wil in 2018 de overstap maken naar een topteam.

Een overstap naar Red Bull Racing wordt lastig aangezien zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo langdurig zijn vastgelegd.  Zijn naam wordt dan ook veelvuldig gelinkt aan diverse teams waaronder onder meer Ferrari en Renault. In hoeverre Red Bull mee wil werken aan een overstap, is natuurlijk nog maar de grote vraag. De 22-jarige Sainz wordt in ieder geval gezien als een talentvolle coureur maar zal zich vooral dit jaar in de kijker moeten rijden.

Van de afgelopen vier races eindigde Sainz drie keer in de top 10. Alleen in Bahrein viel hij uit nadat hij een crash met Lance Stroll had veroorzaakt.

Tijdens de persconferentie voorafgaande aan het raceweekend in Spanje vertelt Sainz dan ook dat hij tevreden is over hoe het seizoen tot nu toe verloopt.

"Ik ben zonder meer tevreden over hoe het nu gaat. Dit is tot nu toe mijn beste seizoensstart in de Formule 1, dus ja, ik mag zeker niet klagen."

Momenteel bezet hij de negende plek in het WK met elf punten terwijl zijn teamgenoot Kvyat slechts twee punten heeft. Volgens de Spanjaard die dit weekend zijn eigen tribune heeft in Barcelona, is de verklaring hiervoor simpel.

"Ik heb inmiddels 44 Grand Prix gereden en heb dus flink wat ervaring opgedaan. Dat helpt zeker. Bij elke race krijg je weer wat meer ervaring. Je begint je steeds zelfverzekerder te voelen en ook leer je de auto en het team steeds beter kennen. Hierdoor kun je elk detail aan de auto optimaliseren. Dat betaalt zich nu gewoon uit. Dan kun je dus ook meer schitteren."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen