Carlos Sainz: 'Mijn spin was in het belang van het team'

26 jun. 2017 10:55 Redactie

Carlos Sainz deelt sneer uit naar teamgenoot


Carlos Sainz eindigde de Grand Prix van Azerbeidzjan uiteindelijk op een nette achtste plek, maar moest daar naar eigen zeggen wel halsbrekende toeren voor uithalen. De Spanjaard had het vlak na de start namelijk aan de stok met zijn teamgenoot Daniil Kvyat.

Volgens Sainz kwam Kvyat 'als een gek' de baan weer op nadat hij in bocht één een uitstapje maakte. Daardoor moest Sainz naar eigen zeggen uitwijken, met een spin tot gevolg. De beelden lieten een heel ander beeld zien, maar na afloop bleef Sain voet bij stuk houden.

"Wat een spectaculaire race!", begint Sainz na afloop. "De start was erg lastig. Toen ik bocht één uitkwam zag ik dat Daniil weer terug de baan opkwam. Ik moest uitwijken om een botsing te voorkomen, wat echt een ramp voor het team was geweest!", legt Sainz zijn spin in de eerste ronde uit. "Uiteindelijk spinde ik, maar dat was in het belang van het team."

Volgens Sainz moest hij in een milliseconde beslissen wat te doen. "Ik moest heel snel beslissen wat ik ging doen: het gaspedaal naar beneden houden met wellicht contact tot gevolg, of de wagen in een spin gooien om contact te vermijden. Ik koos voor het laatste", legt hij uit.

Uiteindelijk kostte de spin Sainz niet de kop, omdat er in de rest van de wedstrijd genoeg gebeurde. De Spanjaard kon zich herstellen tot een knappe 8e plaats. "De achtste plaats had ik totaal niet verwacht, zeker niet met onze racesnelheid. Ik voelde me steeds beter in de auto en op een gegeven moment gingen we zelfs mensen inhalen. Dus ik ben heel tevreden met het eindresultaat!", besluit Sainz.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen