Carlos Sainz: "De nieuwe Toro Rosso is een stuk sneller"

17 feb. 2017 20:03 Redactie

Carlos Sainz is benieuwd naar het potentieel van zijn nieuwe STR12


Carlos Sainz begint inmiddels aan zijn derde jaar in de formule 1. Een jaar waarin er voor hem veel op het spel staat. Na drie seizoenen bij het opleidingsteam wil Sainz de stap naar een topteam maken. Het liefst bij Red Bull Racing maar aangezien zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo voor langere tijd vastliggen, is de kans groot dat Sainz na dit seizoen Red Bull verlaat.

Om indruk te maken op potentiële teams kan de 22-jarige Spanjaard wel een snelle auto gebruiken. Een auto waar hij in tegenstelling tot het afgelopen jaar wel mee kan strijden om top 10 klasseringen. Vorig jaar moest Sainz het doen met een verouderde krachtbron van Ferrari en raakte Toro Rosso gedurende het jaar steeds verder achter op. Geen goede zaak voor de persoonlijke ontwikkeling van de talentvolle Sainz.

Dit jaar wordt ook Toro Rosso weer voorzien van een krachtbron van Renault. Een behoorlijke vooruitgang qua snelheid. Sainz heeft inmiddels al een voorproefje van de mogelijkheden van zijn nieuwe STR12 in de simulator gekregen maar kan niet wachten om de STR12 in het echt uit te testen.

Aan de Spaanse krant Marca vertelt Sainz enorm uit te kijken naar de eerste testsessie.

"Voor ons is het elk jaar weer een mooi moment om voor het eerst in de auto te stappen. Het stoeltje, de pedalen, het gevoel als je de remmen intrapt, het stuur. Elke auto heeft zo zijn eigen trucs en je wilt gewoon weten hoe alles werkt. Daarna kom je in een soort van bubbel terecht en ga je dingen uitproberen."

Zoals gezegd kwam het team van Toro Rosso vorig jaar flink wat snelheid tekort. Dit jaar zullen ze niet alleen op het gebied van snelheid een belangrijke stap kunnen zetten, maar ook de bredere banden en de veranderende aerodynamica spelen een rol.

"De auto's worden beter, maar dit seizoen maakt de formule 1 een enorme sprong voorwaarts wat betreft de prestaties. De banden zijn een stuk breder en de neerwaartse druk neemt toe. Als ik nu in de auto stap, dan krijg ik gewoon de kriebels omdat ik weet dat de auto een stuk sneller is."

Sainz zal samen met zijn teamgenoot, Daniil Kvyat, de nieuwe STR12 op 26 februari voor het eerst onthullen aan het grote publiek. Een dag later zal Sainz de eerste testdag voor Toro Rosso voor zijn rekening nemen.
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen