Carlos Sainz: 'Rusland is me nog wat verschuldigd'

22 apr. 2017 16:02 Redactie

Carlos Sainz bewaart geen goede herinneringen aan Rusland


Carlos Sainz kijkt niet met heel veel genoegen terug op zijn laatste twee bezoekjes aan het Sochi Autodrom in Rusland. In 2015 crashte Sainz hard, terwijl hij in 2016 buiten de top 10 eindigde. Rusland is hem daarom nog wat verschuldigd, aldus Sainz.

In 2015 ging het helemaal mis voor Carlos Sainz. Tijdens de derde vrije training brak de wagen van Sainz uit, waardoor hij met hoge snelheid in de bandenstapel terecht kwam. Omdat de wagen van Sainz onder de bandenstapel schoof, leek het op het eerste gezicht een zeer ernstig ongeval. Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen. Sainz kon 'gewoon' mee doen aan de race, maar viel uiteindelijk uit door een technisch probleem. In 2016 eindigde hij teleurstellend buiten de punten door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, waardoor er na twee jaar nog steeds nul punten op het bord staan voor Sainz.

"Ik wordt altijd gevraagd naar de crash in 2015 als ik in Rusland kom", blikt Sainz terug op de crash in 2015. "Ik weet nog goed dat ik een foto op social media zette vanuit het ziekenhuis. Ik kreeg toen zoveel hartverwarmende berichten, het is heel fijn om te merken dat mensen betrokken zijn en om je geven."

Uiteindelijk kon hij dus wel deelnemen aan de race, maar behaalde hij geen punten, net als een jaar later. "In 2015 konden we vanaf achteren naar voren rijden, totdat we helaas moesten opgeven met technische problemen. Vorig jaar bleef er een stuk vleugel in mijn radiator steken, waardoor ik buiten de punten eindigde", legt Sainz uit.

Het doel is dit jaar dan ook duidelijk: Sainz wil voor het eerst punten halen in Rusland. "Ik denk dat Rusland me wel wat verschuldigd is", lacht Sainz. "Punten halen staat daarom ook bovenaan het lijstje met doelstellingen voor de Grand Prix van Rusland!", besluit Sainz.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen