Carlos Sainz schittert met zesde positie in kwalificatie

28 mei 2017 07:03 Redactie

Carlos Sainz geniet van goede kwalificatie


Toro Rosso coureur Carlos Sainz verraste met een zesde positie tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco. De Spanjaard genoot van zijn perfecte ronde.

Een dolgelukkige Spanjaard stond de pers te woord na zijn indrukwekkende kwalificatie.

"Wauw! Gewoon echt WAUW! Ik voel me super, wat een ronde was dat! Dat is zeker het leukste kwalificatierondje van dit seizoen voor mij. Een ronde waarin je op de limiet zit, waarin alle adrenaline vrijkomt. Je voelt je hartslag in je keel en dan P6, het is super!"

"Het is een resultaat dat we verdienden na een goede opbouw van dit weekend. In Q1 was ik verrast dat het middenveld erg dicht bij elkaar zat. We moesten vol aan de bak in die sessie. Ik hou er meer van om het rustiger op te bouwen in Monaco."

Voor de race is het vooral een kwestie van een goede openingsronde rijden en uit de problemen blijven. Als het aan Carlos Sainz ligt dan kijkt hij het liefst nog verder naar voren. Voor hem starten de beide Red Bulls, maar het verschil met Daniel Ricciardo was erg klein.

"Mijn ronde in in Q3 was mijn beste ronde van het weekend. Ik ben een erg tevreden man. Ik verwacht dat we een goede auto hebben tijdens de race. We zijn het hele weekend nog snel geweest, zowel tijdens de korte als de lange runs. Belangrijk is om een goede start te maken en dan het middenveld aan te voeren. Indien mogelijk wil ik aanvallen."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen