Carlos Sainz tevreden: 'Punten voor eigen publiek is altijd goed'

15 mei 2017 07:07 Redactie

Carlos Sainz baalt van crash bij de start, maar is tevreden met punten


Carlos Sainz reed een prima wedstrijd voor zijn eigen publiek. Ondanks wat strubbelingen (een uitstapje bij de start en een akkefietje met Magnussen), lukte het de Spanjaard om op een keurige zevende plek te finishen.

Sainz was na afloop dan ook tevreden, al had hij het idee dat de zesde plek er ook wel in zat. Door de problemen tussen Max Verstappen, Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas moest ook Carlos Sainz even naast de baan, waardoor Sainz werd terug geworpen.

"Ik pakte eerst een paar plaatsen bij de start, maar daarna verloor ik er weer een paar. Ik moest de chaos in de eerste bocht ontwijken en daardoor kwam ik buiten de baan. De start zelf was heel goed, maar uiteindelijk hebben we de race daar wel verloren", kijkt Carlos Sainz na afloop terug op zijn race tegenover de camera van Ziggo Sport.

"Toch is dit het beste resultaat tot nu toe, dus we mogen blij zijn. Voor eigen publiek in de punten finishen is een goede prestatie. Als je vanaf de twaalfde plek start en finisht op de zevende plek dan doe je het goed", aldus een tevreden Carlos Sainz.

Na zijn punten in Spanje kijkt Carlos Sainz uit naar de volgende wedstrijd, in Monaco. Daar heeft de Toro Rosso meer kans, omdat de krachtbron daar minder van belang is. "Het circuit in Monaco ligt mij goed en we hebben daar meer kans met onze wat mindere krachtbron. Ik kijk dus uit naar de wedstrijd over twee weken", besloot Sainz.

Foto: David Ramos / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen