Carlos Sainz: 'Topteams liggen lichtjaren voor'

06 mei 2017 08:01 Redactie

Carlos Sainz baalt van gat tussen top drie en de rest


De reglementswijzigingen die in de winter zijn doorgevoerd zorgen tot nu toe voor een spannende strijd om de wereldtitel. Dat is positief, echter is de strijd tussen het voor- en middenveld volledig verdwenen, tot grote onvrede van Carlos Sainz.

Vorig seizoen was er al een groot gat tussen de nummer drie, Ferrari, en de nummer vier, Force India. Maar dit seizoen lijkt dat gat alleen nog maar groter geworden. Teams als Force India en Williams lijken totaal geen kans te maken op een podium dit jaar, terwijl beide teams vorig jaar nog op het podium stonden.

Carlos Sainz baalt er van dat er twee teams ver boven de rest uitsteken. "Hetgeen wat de Formule 1 mist is een competitie tussen veel teams. Het verschil tussen de eerste twee teams en de rest is nu heel groot. Ze liggen lichtjaren voor op ons", aldus Sainz.

Het probleem is volgens Sainz het geld dat elk team beschikbaar heeft. Door de grote verschillen in budget onstaan er ook grote verschillen op de baan. "Als je naar het budget kijkt snap je wel waarom we de topteams nooit kunnen inhalen. Ik hoop dat Liberty Media de teams op één lijn kan krijgen om daar wat aan te doen, zodat het gat tussen de topteams en de rest kleiner wordt."

Toch zitten er ook voordelen aan de nieuwe regelgeving. "Je kan als coureur weer echt het verschil maken in deze auto's, je ziet ook de verschillen tussen de teamgenoten groeien. We rijden meer op de limiet, waardoor we beter uit de verf komen", besluit Sainz.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen