Carlos Sainz wil punten scoren in Bahrein

13 apr. 2017 12:30 Redactie

Carlos Sainz wil zijn stijgende lijn voortzetten in Bahrein


De talentvolle Spanjaard is goed begonnen aan zijn derde jaar in de Formule 1. Na een achtste plaats in Australië kwam hij in de enerverende race in China knap als zevende over de finish. Hij wil deze lijn dan ook maar al te graag in Bahrein voortzetten.

Toch presteert de 22-jarige Toro Rosso coureur tot nu toe wisselvallig in Bahrein. Sterker nog, hij heeft nog nooit de finish gehaald in Bahrein. Op de teamsite van Toro Rosso blikt hij alvast vooruit naar de derde race van het seizoen.

"Het is inderdaad nogal frustrerend dat ik tot nu toe de GP van Bahrein nog niet heb uitgereden. Zowel in de kwalificatie als in de start ging het lekker. Maar in 2015 hadden we een probleem met de motor en in 2016 raakte Perez mij al in de eerste ronde. Hopelijk gaat het dit jaar beter en kunnen we een mooi resultaat scoren. Drie keer is scheepsrecht!"

De omstandigheden in Bahrein zijn compleet anders dan tijdens de GP van China. Vooral de temperatuur kan een belangrijke rol gaan spelen. Voor aankomend weekend wordt verwacht dat het rond de veertig graden ligt. Sainz heeft hier op zich geen moeite mee.

"Mijn voorkeur gaat wel uit naar een race onder hoge temperaturen behalve dan in Singapore. Daar is het gewoon te heet en te vochtig. Het gevaar bij deze race zit hem vooral in het feit dat we met wisselende omstandigheden te maken hebben. Op vrijdag is de eerste training overdag, dan is het zonnig en staat er wat wind. De tweede training is in de avond en dan is het een stuk koeler. Dat maakt de benadering van zo'n weekend best wel lastig."

Ook de race vindt in de avonduren plaats waardoor de coureurs een heel andere dagindeling hebben dan bijvoorbeeld bij de Europese wedstrijden. Sainz doet dan ook alvast een boekje open hoe hij de tijd tot aan de race vult.

"De race in Bahrein vindt in de avond plaats. Het hele schema ziet er dan ook compleet anders uit als normaal. De dag begint voor ons al wat later. Daardoor heb ik tijd om 's ochtends nog wat te sporten of om lekker naar het strand te gaan. Het hotel in Bahrein is echt geweldig, we zitten vlakbij het strand. Ook kunnen we hier allerlei sporten doen, van squash tot gymsessies en watersporten. Wat we in ieder geval doen is lekker chillen bij het zwembad of op het strand."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen