Celstraf voor afperser die dreigde kinderen Schumacher te vermoorden

18 mei 2017 18:12 Redactie

Afperser wilde 1 miljoen van familie Schumacher


De rechtbank in Duitsland heeft een afperser van de familie Schumacher veroordeeld tot een celstraf van een jaar. 

De man wilde een bedrag van één miljoen Euro ontvangen, anders zou er 'iets ernstigs' gebeuren met de kinderen van de voormalig F1-coureur. 

"Als het geld niet gestort is op 31 maart 2016, dan worden je kinderen vermoord. In de Formule 4 gebeuren veel ongelukken..." liet de 25-jarige afperser weten. 

Met die opmerking doelde hij op zoon Mick Schumacher die vorig jaar uitkwam in de Formule 4. Micheal en Corinna hebben ook nog een dochter, Gina-Maria, van 20 jaar oud.

Voor de politie was het een koud kunstje om de afperser op te spoten. De idioot was zo dom om zijn eigen bankrekeningnummer op te geven! "Om het zacht uit te drukken: je eigen bankrekeningnummer opgeven is niet erg snugger," liet de rechtbank in Reutlingen weten.

De advocaat van de verdachte kon niet verklaren waarom hij tot zijn walgelijke en laffe daad over ging. De verdachte werd veroordeeld tot één jaar cel en opname in een psychiatrische instelling.

Het is niet de eerste keer dat de familie Schumacher te maken krijgt met afpersing. Eerder probeerde een 'anoniem' persoon de familie af te persen. Hij beloofde anders foto's van Michael te publiceren waarin hij te zien was vanuit zijn ziekbed. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen