Chase Carey biedt Baku verontschuldigingen aan voor negatieve uitspraken

15 apr. 2017 08:45 Redactie

Carey verontschuldigd zich voor negatieve uitlatingen


De nieuwe directeur van de Formule 1, Chase Carey, heeft de organisatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn verontschuldigen aangeboden. Eerder dit jaar liet Liberty Media CEO Gerg Maffei zich zeer negatief uit over de Grand Prix, maar daar komt Carey nu dus op terug.

Maffei noemde de Grand Prix van Baku eerder dit jaar op de Media & Telefonie conferentie van de Deutsche Bank 'nutteloos'. "Een Grand Prix als Baku voegt niets toe aan de kalender", zei Maffei onder meer.

Inmiddels heeft de organisatie van de Grand Prix, in de persoon van Arif Rahimov, verontschuldigingen ontvangen voor die uitspraken. "Ik heb met Chase gesproken", laat Rahimov weten. "Hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en gezegd dat hij het niet eens was met de uitspraken. Dat was fijn om te horen, want zeker niet iedereen denkt er zo over."

Met de verontschuldigingen is de kous af voor Rahimov. "We hebben het nu achter ons gelaten en willen vooral laten zien dat het een geweldige race is. Ook Chase is erg gecharmeerd van de wedstrijd heeft hij laten weten. Hij wil er alles aan doen om de wedstrijd te behouden", aldus Rahimov.

De Grand Prix van Azerbeidzjan staat dit jaar voor de tweede keer op de kalender, hoewel het vorig jaar nog de Grand Prix van Europa werd genoemd. Vorig seizoen was het met afstand de race waarin het minst gebeurde en de Grand Prix werd door onze lezers dan ook verkozen tot de 'saaiste Grand Prix van het jaar'. In het weekend van 23 - 25 juni mag de Grand Prix zich nogmaals gaan proberen te bewijzen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen