Chase Carey: 'Gebaar naar teleurgestelde fan luidt nieuw tijdperk in'

18 mei 2017 07:54 Redactie

'Formule 1 gaat nieuw en vrij tijdperk in'


De zesjarige Thomas Danel was met zijn vader aanwezig tijdens de Grand Prix van Spanje afgelopen zondag. Het jonge ventje zag echter zijn grote held, Kimi Raikkonen, al na een paar honderd meter uitvallen. Thomas barstte in tranen uit, maar kon naderhand toch weer lachen.

Het team van Ferrari kwam namelijk op het geniale idee om het jongetje van de tribune te halen. Omdat Raikkonen toch al vroeg klaar was, had hij alle tijd om met de jonge knaap op de foto te gaan, tot grote tevredenheid van Thomas zelf. De actie werd naderhand door de fans bejubeld en ook Formule 1-CEO Chase Carey was content met de actie.

De nieuwe baas van de Formule 1 ziet de actie als het begin van een nieuw tijdperk, waarin de interactie met de fans centraal staat. "We hebben veel media aandacht gehad door de actie, die overigens op eigen initiatief van Ferrari werd bedacht. Ze voelden de vrijheid die ze tegenwoordig hebben heel goed aan", aldus Carey.

"Het mooiste vond ik dat het een actie was van een paar individuen die dachten: 'laten we dit jochie een mooie middag bezorgen'. Wij hebben ze daarbij niet geholpen, ze hebben het helemaal zelf gedaan", voegde Carey daar aan toe.

De Grand Prix van Spanje stond sowieso in het teken van de 'nieuwe' Formule 1. Er werden diverse evenementen op en rond het circuit georganiseerd en daarnaast werden er diverse live video's gedeeld op de sociale media van de Formule 1. "Dit is een begin van een nieuw tijdperk, waarin ideeën zich mogen ontwikkelen en waarbij de beleving voorop staat", zei Carey over het nieuwe beleid dat Liberty Media voert vanaf nu.

Foto: Formula1.com Facebook

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen