'Chassis van McLaren is één van de besten in de Formule 1"

06 jun. 2017 18:45 Redactie

McLaren heeft het chassis voor podiumplaatsen


Voor het derde opéénvolgende seizoen kampt het team van McLaren met de nodige problemen. Op dit moment is het zelfs het enige team in de Formule 1 dat nog geen punten heeft gescoord.

Opvallend is in dat kader echter de uitspraak van technische baas Matt Morris. Aan Auto Motor und Sport verklaart hij namelijk dat McLaren over één van de beste auto's van dit jaar beschikt.

"We hebben op dit moment één van de beste auto's van het veld. Vorig jaar hadden we nog de nodige problemen maar dit jaar hebben we een goed platform waar we verder mee kunnen."

Aan de eigen bolide ligt het dus niet maar puur aan de Honda krachtbron dat het team zoveel problemen bezorgt. De Honda motor komt minimaal 100 pk tekort en de MGU-H gaat amper twee races achter elkaar mee.

Een anonieme medewerker van McLaren zegt hierover het volgende: "We hebben de auto waarmee we op het podium kunnen staan als we over een betere motor zouden beschikken."

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid of McLaren ook in 2018 met een Honda motor rijdt. Namens McLaren laat Eric Boullier weten dat er achter de schermen gewoon keihard door gewerkt wordt aan verbetering.

"We blijven continu bezig om de auto verder te ontwikkelen zodat we er klaar voor zijn als de motor echt goed werkt."

Het lijkt er helaas op dat McLaren dan nog even geduld moet hebben. Motorfabrikant Honda sprak eerder namelijk al haar twijfels uit of de geplande update in Canada doorgaat.

Honda topman Yusuke Hasegawa vertelde daarover het volgende aan Speed Week.

"Het voornaamste probleem is de vibratie. We doen er alles aan om zo snel mogelijk de verbeterde versie te introduceren maar ik kan nog niet beloven wanneer dat dat gebeurt."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen