Chilton wil spotter in de Formule 1

02 jun. 2017 07:15 Redactie

Is Max Chilton de weg kwijt?


Voormalig Formule 1 coureur Max Chilton pleit voor het invoeren van spotters in de Formule 1. In Amerika heeft iedere Indycar coureur tijdens een ovalrace een eigen spotter die hem aanwijzingen geeft.

De taak van de spotter is om de rijder te informeren over de situatie op de baan. Van de positie van zijn concurrenten tot en met gevaarlijke situaties. Chilton reed in 2013 en 2014 in de Formule 1 en is van mening dat spotters het aantal ongevallen in de F1 zouden reduceren.

"Ik heb in Amerika ervaren wat een spotter doet en dat kan van waarde zijn. In sommige Formule 1 races zou een spotter een toegevoegde waarde zijn. Het is niet gebruikelijk in de F1 en mogelijk gaan ze er nooit komen, maar het zou het aantal incidenten reduceren."

Als voorbeeld geeft Chilton de GP van Monaco, waar het krap is bij de eerste bocht. "Als je iemand hebt die alles in de gaten houdt dan vermindert dat de druk en kan de coureur zich focussen op wat er voor hem gebeurt. Dit maakt het veiliger."

Wij vragen ons toch hardop af over Max Chilton niet is dolgedraaid van alle rondjes tijdens de Indy 500. Het aantal (start)incidenten, inhaalacties en crashes in de Formule 1 is juist historisch laag. Veel fans veren op bij een van de zeldzame gevechten, inhaalacties of crashes.

We zijn benieuwd hoe de fans hier over denken. Heeft Chilton een punt of racet hij te vaak op een oval? 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen