Chirstian Horner is optimistisch: 'Gat met de top wordt steeds kleiner'

16 apr. 2017 08:01 Redactie

Red Bull-teambaas ziet gat met Ferrari en Mercedes slinken


Het seizoen 2017 begint langzaam een herhaling te worden van het seizoen 2016. Na twee wedstrijden was Red Bull vorig seizoen ook nog een aardig stuk verwijderd van de top, maar kwam het al wat dichterbij tijdens de derde wedstrijd. Ook in 2017 lijkt dat het geval, in Bahrein zat Red Bull er in de trainingen en in de kwalificatie al beter bij dan tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen.

Daniel Ricciardo eindigde uiteindelijk als vierde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein, op slechts drie tienden van Sebastian Vettel. Max Verstappen had daar ook in de buurt kunnen komen, maar de Nederlander zag zijn snelle ronde in rook op gaan nadat hij werd gehinderd door Felipe Massa. De tijden in de kwalificatie en de trainingen waren echter bemoedigend, vond ook teambaas Christian Horner.

"Je ziet dat het gat met Mercedes en Ferrari kleiner is geworden ten opzichte van de eerste twee wedstrijden", analyseerde Christian Horner na afloop van de kwalificatie. "We staan nu al op de tweede startrij, dus dat is positief. We verbeteren ons constant en het gat wordt steeds kleiner."

Horner was dan ook tevreden met zijn coureurs, die uiteindelijk de vierde en zesde startplek in de wacht sleepten. "Daniel deed het perfect en heeft echt alles uit de auto gehaald wat mogelijk was. We hadden nooit verwacht dat we tijdens de kwalificatie een Ferrari achter ons zouden laten, dus P4 is echt het absolute maximum wat we konden bereiken vandaag."

Ook over Max was Horner tevreden, ondanks zijn zesde plaats. "Max heeft goede vooruitgang geboekt gedurende het weekend en we zien dat hij snel is. Hij kwam wat verkeer tegen in zijn laatste ronde, maar alsnog start hij vanaf de derde startrij. Vanaf die positie is er nog van alles mogelijk", aldus Horner.

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen