Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner: 'Dit was de spannendste race uit mijn carrière'

Hoewel de overwinning van Max Verstappen tijdens de Formule 1 Grand Prix van Mexico er vanaf de buitenkant relaxed en dominant uit zag, was het op de pitmuur nagelbijten geblazen. Teambaas Christian Horner was naar eigen zeggen 'nog nooit zo zenuwachtig geweest' toen de ene na de andere Renault-motor de geest gaf.

Het drama voor Renault begon met Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Max Verstappen. Ricciardo had een nieuwe motor laten monteren vlak voor de race, maar die hield het niet lang vol. Red Bull nam dan ook maatregelen tijdens de wedstrijd, om er zeker van te zijn dat Verstappen de finishvlag zou halen. Dat bleek echter moeilijker dan gedacht. "We bleven Max maar vertellen dat hij het rustiger aan moest doen. Hij zei echter op zijn beurt weer tegen ons dat hij het niet rustiger aan kón doen" , vertelt Horner na afloop van de wedstrijden tegen Sky Sports.

Daardoor was Horner er niet echt gerust op en bleef hij angstvallig alle sensoren in de gaten houden. Dat was volgens de teambaas zo spannend, dat hij zijn zenuwen nauwelijks kon bedwingen. "Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest tijdens een wedstrijd" , erkende Horner dan ook. "We moesten zoveel metertjes en data in de gaten houden om te kijken of het goed ging, het was om gek van te worden" , aldus de gestreste teambaas van Max Verstappen. Al met al kwam het toch goed voor Verstappen, ondanks het feit dat er nog twee Renault-motoren in rook opgingen tijdens de race. Verstappen kon de race echter moeiteloos controleren en eindigde als eerste met een grote voorsprong op de nummer twee, Valtteri Bottas.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie