Christian Horner: 'Dit was onze beste dag van het seizoen'

24 jun. 2017 08:30 Redactie

Christian Horner zeer blij met beide coureurs


De teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, was na de vrijdag in Azerbeidzjan zeer tevreden met zijn coureurs. Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo reden bovenin mee en aan het eind van de dag stond er twee keer een Red Bull-coureur bovenaan.

Dat was twee keer dezelfde: Max Verstappen. De Nederlander ging als de brandweer op het 'groene' circuit in de hoofdstad van Azerbeidzjan en kon dan ook op complimenten van zijn teambaas rekenen. "Max heeft echt een geweldige dag achter de rug, dit was de beste vrijdag van het seizoen", begint Horner na afloop van de tweede vrije training tegenover Ziggo Sport.

"Max was snel vandaag en ook nog eens op alle soorten banden. Sterker nog, hij was zelfs de snelste op elke soort band. Hier kunnen we op verder bouwen en ons verder ontwikkelen gedurende het weekend", aldus een tevreden Christian Horner.

De teambaas wil net als Max Verstappen en Daniel Ricciardo echter nog niet de polonaise lopen door de garage. Een goede vrijdag betekent nog lang niet dat de zaterdag en zondag ook voorspoedig verlopen, beseft ook Horner. "We weten dat op de zaterdag Mercedes en Ferrari altijd nog een tandje bij kunnen schakelen, dus het gaat heel lastig worden. Maar voor vandaag kunnen we concluderen dat het een zeer goede dag was", besluit een tevreden Horner.

Vandaag mogen Max Verstappen en Daniel Ricciardo gaan bewijzen hoe snel de RB13 echt is op het nieuwe circuit in Baku. Om 12:00 uur Nederlandse tijd staat de derde vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatie om 15:00 uur. Rond de klok van 16:00 uur wordt dan duidelijk of Red Bull echt een kans maakt op de overwinning in Azerbeidzjan.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen