Christian Horner: "Er zat meer in voor Red Bull"

17 apr. 2017 09:15 Redactie

Red Bull kijkt met gemengde gevoelens terug op de GP van Bahrein


Red Bull Racing begon veelbelovend aan de GP van Bahrein. Met een super goede start van Verstappen en Ricciardo die het tempo ook goed kon volgen, leek een mooi resultaat in de maak.

Helaas hield het voor de 19-jarige Nederlander al na 12 ronden op. Een probleem met de remmen zorgde voor zijn eerste uitvalbeurt sinds de GP van Amerika van vorig jaar. Ricciardo daarentegen lag lange tijd op koers voor een podiumplaats maar worstelde vervolgens met zijn banden. Hij redde de eer van het team nog door als vijfde over de streep te komen.

Christian Horner, de teambaas, kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de race.

"Na een geweldige openingsfase met een sterke start van Max waren we tot de eerste pitstops bijzonder competitief. Max kon bij de start direct wat plekken pakken. We haalden hem vrij vroeg naar binnen om een undercut te kunnen doen. Helaas kreeg hij daarna een probleem met zijn remmen en viel hij uit."

Als gevolg van het uitvallen van Verstappen kwam de safety car op de baan. Hierdoor kwamen veel coureurs naar binnen voor een nieuw setje banden. Ook Ricciardo maakte hier gebruik van maar dit pakte helaas voor hem niet goed uit.

"We haalden Daniel onder de safety car binnen maar Lewis hield hem bij het inrijden in de pit op. Hij werd hiervoor ook terecht bestraft trouwens. Ondanks dat lukte het om Daniel voor Lewis terug op de baan te krijgen. Op dat moment lag hij knap derde. Alleen werd het toen al snel duidelijk dat Daniel worstelde met zijn nieuwe banden. Hij kreeg de banden niet op temperatuur terwijl de concurrentie dit probleem niet had. Hij verloor daardoor verschillende plekken. Hij kon uiteindelijk Massa nog weer terugpakken. Helaas was een vijfde plaats het hoogst haalbare vandaag."
Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 
 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen