Christian Horner: 'Force India is geen gevaar voor ons'

19 mei 2017 07:29 Redactie

Red Bull en Force India zien elkaar niet als concurrenten


Hoewel het gat op de ranglijst anders zou doen vermoeden, vinden de nummers drie en vier van de ranglijst niet dat ze met elkaar in 'gevecht' zijn. Christian Horner vindt dat Force India het 'prima' doet, maar weet ook dat Red Bull normaal gesproken een stuk sneller is.

Het gat tussen de nummer drie (Red Bull) en de nummer vier (Force India) van de ranglijst is na vijf wedstrijden slechts 19 punten. Ter vergelijking: het gat tussen Red Bull (nummer drie) en Ferrari (nummer twee) is 81 punten. Op papier is het dus een spannende strijd om de derde plek, maar in de praktijk valt dat vies tegen.

"We hebben al een tijdje geen dubbele puntenfinish meer gehaald, dus het huidige beeld is wat vertekend", zegt Horner in reactie op het 'kleine' verschil tussen zijn team en Force India. "Maar Force India doet het momenteel heel goed, al is het verschil in snelheid wel significant", voegt hij daar aan toe.

Volgens Horner doet Force India het maximale wat ze kunnen: vierde worden. "Ze maximaliseren de mogelijkheden die ze krijgen. Dan doen ze voortreffelijk, maar ik denk dat het verschil tussen ons en Force India significant is. Ze vormen geen gevaar voor ons."

Vanuit Force India wordt de gedachte van Horner bevestigd. "Theoretisch is het mogelijk om de derde plaats aan te vallen, maar we komen nog snelheid te kort", aldus de COO Otmar Szafnauer. "Red Bull is sneller dan ons en ze zullen ons dit seizoen gaan verslaan. Daar kunnen we duidelijk in zijn", spreekt Szafnauer duidelijk taal.

Volgend weekend in Monaco zal Force India echter proberen om in de buurt van Red Bull te komen. De bolide van Force India gaat vaak goed in het vorstendom en vorig jaar schopte Sergio Perez het tot het podium.

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen