Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner: 'Kwalificatie voor GP Italië had eerder gekund'

Veel Formule 1 liefhebbers zien niks liever dan een kwalificatie of een race onder natte omstandigheden. Juist dan komen de grote talenten letterlijk bovendrijven. De kwalificatie in Italië werd tot vervelens toe uitgesteld, maar resulteerde uiteindelijk wel in dé spannendste kwalificatie van dit Formule 1 seizoen.

Na de crash van Romain Grosjean tijdens de eerste sessie werd de kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië stil gelegd. Het nieuwe asfalt op het rechte stuk bij start/finish zorgde voor teveel aquaplanning waardoor het niet verantwoordelijk was. Althans, dat was de mening van wedstrijdleider Charlie Whiting. Het duurde uiteindelijk tot laat in de middag voordat de sessie werd hervat. Wat volgde was een bijzonder spannende kwalificatie, en het was ongekend spannend wie de pole ging pakken. Hamilton moest daarbij tot het uiterste gaan om zowel Verstappen als Ricciardo van zich af te schudden. De vraag na afloop was dan ook vooral of het terecht was dat Whiting zo lang had gewacht met het hervatten van de kwalificatie.

Meerdere coureurs, waaronder ook Max Verstappen, gaven aan dat het wat hun betreft wel had gekund. Ook teambaas Horner laat aan de pers weten dat hij het een 'te conservatieve houding' vond van Whiting. "Om eerlijk te zijn, was Whiting wat te conservatief daarin. Zowel voor de Formule 2 als de Formule 1." De Formule 2 race werd verreden na afloop van de kwalificatie van de Formule 1 en werd gestart achter de safety car. "Slecht weer hoort nu eenmaal bij de Formule 1. Vanuit het veiligheidsoogpunt hebben we natuurlijk alle begrip dat deze discussie zo lang duurde. Echter, wat mij betreft had de kwalificatie voor de GP van Italië eerder kunnen beginnen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst