Christian Horner: "In de loop van het seizoen knokken met Mercedes"

24 mrt. 2017 18:40 Redactie

Red Bull-teambaas heeft vertrouwen in seizoen


Dat Red Bull nog niet op het niveau van Mercedes zit, is wel duidelijk. Het team maakte een wat onopvallende wintertest mee en tijdens de eerste- en tweede vrije training leek het gat met Mercdes vrij groot. Toch gelooft teambaas Christiaan Horner nog in een gevecht met Mercedes, maar niet in Australië.

Tijdens de gebruikelijke perconferentie voor teambazen liet Horner weten dat de RB13 nog lang niet af is. Sterker nog, de wagen wordt nog een behoorlijke klap sneller gedurende het seizoen, aldus Horner. "De nieuwe elementen die wij nog gaan toevoegen worden bepalend. De regelgeving staat nog in de kinderschoenen, dus het is niet ondenkbaar dat we straks in zeer korte tijd heel veel sneller zullen gaan."

Natuurlijk weet Horner ook wel dat de concurrentie niet stilstaat, dus houdt hij een slag om de arm. "Het gaat er om wie het best kan omgaan met deze regelgeving en zich het best ontwikkelt. Het is niet onrealistisch om te stellen dat we straks in verhouding 1,5 seconden sneller rijden in Abu Dhabi dan we hier dit weekend doen. Het zal met vallen en opstaan gaan dit seizoen, maar we hopen in de loop van het seizoen op hetzelfde niveau als Mercedes te zitten", aldus Horner.

Over de eerste dag van het nieuwe seizoen was Horner redelijk tevreden. "Het ging niet slecht vandaag, zeker de eerste sessie was veelbelovend. In de tweede sessie ging Max even grasmaaien, waardoor hij niet de gehele training kon rijden. Maar Daniel heeft veel kunnen rijden en we hebben ook veel data verzameld. Over het algemeen was het heel positief", sluit Horner af.

Foto: Clive Mason / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen