Christian Horner: 'Max gaat bewijzen of we kunnen inhalen met de nieuwe bolides'

08 apr. 2017 11:39 Redactie

'Dit is een kans om te schitteren voor Max'


Na afloop van de kwalificatie waren de gezichten bij het team van Red Bull bedrukt. Daniel Ricciardo sleepte uiteindelijk de vijfde plek in de wacht, maar wel op 1,3 seconden achterstand van de snelste tijd van Lewis Hamilton. Max Verstappen kwam daarentegen niet verder dan de 19e tijd door motorproblemen. 

Na een mislukte Grand Prix van Australië voor Daniel Ricciardo, lijkt nu Max Verstappen aan de beurt te zijn. Tijdens de kwalificatie klaagde de Nederlander over de motor, die volgens hem 'niet goed klonk'. Dat was ook wel te zien aan de rondetijd van de Nederlander. Hij kwam uiteindelijk niet verder dan de negentiende plek, ondanks een tussentijdse reset van de motor.

Maar gelukkig is het weekend nog lang niet voorbij en moet het belangrijkste nog komen: de race. Aangezien er regen wordt verwacht, kan dat wel eens een bloedstollende en gekke race gaan worden, waarin Max Verstappen kan schitteren. Vorig jaar bewees de Nederlander dat hij van achterin het veld prima zijn weg naar voren weet te vinden. In Brazilië reed hij vanaf de laatste plaats naar het podium op een kletsnatte baan, terwijl hij in Abu Dhabi vanaf de laatste plaats naar de vierde plek reed op een droge baan.

Het inhalen zit Max dus in het bloed en dat zal hij morgen weer moeten laten zien. Teambaas Christian Horner heeft in ieder geval alle vertrouwen in zijn pupil. In een interview met Motorsport.com zegt de teambaas: "Het zou fijn zijn geweest als hij wat verder naar voren zou hebben gestaan, maar ik heb hem ook verteld dat dit zijn kans is om te schitteren. Max gaat morgen bewijzen of het mogelijk is om in te halen met deze wagen."

De wedstrijd begint morgen om 08:00 uur Nederlandse tijd en is zoals altijd te volgen via ons liveblog!

Foto: Mark Thompson/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen