Christian Horner: "Mercedes is de grote favoriet"

16 mrt. 2017 18:55 Redactie

Christian Horner tevreden over RB13


Op voorhand werd Red Bull Racing in 2017 een zeer goede kans toegedicht om het Mercedes echt lastig te maken, maar na de eerste testweken lijkt het erop dat Mercedes weer een klasse apart is. Ferrari lijkt op basis van de testdagen zelfs sterker dan Red Bull.

Volgens Christian Horner is Mercedes dan ook de favoriet voor het komende seizoen, maar hij vindt dat vrij logisch. "Mercedes is duidelijk de grote favoriet. Ze hebben in de afgelopen drie jaar 50 wedstrijden gewonnen. Wij hebben er vijf gewonnen en Ferrari drie. Dat zegt genoeg lijkt me", zegt Horner tegenover Formula1.com.

De regelwijzigingen zullen daar niet zo veel aan veranderen denkt Horner, omdat de wijzingingen niet heel erg ingrijpend zijn. "De veranderingen zijn niet zo heel erg groot. Er zijn in het verleden soortgelijke veranderingen doorgevoerd. Denk aan het wel of niet bijtanken, het veranderen van bandenleverancier, met of zonder geblazen diffusers, enzovoorts. Daar kwam altijd hetzelfde naar voren: goede teams passen zich moeiteloos aan.'

Over zijn eigen wagen, de RB13, is Horner zeer tevreden. Toch moet Red Bull volgens Horner nog wel een stapje bijzetten om het Mercedes echt lastig te maken. "We hebben een goede basis voor de wagen gebouwd die we proberen uit te breiden gedurende het seizoen. Renault is ook druk geweest en hopelijk zal de TAG Heuer-motor goed presteren dit seizoen. Hoe goed we op dit moment zijn is pure speculatie", is Horner van mening.

Of Red Bull het team van Mercedes serieus kan gaan aanvallen zal duidelijk zijn na de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Deze begint op zaterdag 25 maart 2017 om 07:00 uur Nederlandse tijd. Rond de klok van 08:00 uur weten we wie écht de snelste wagen van 2017 heeft gebouwd.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen