Christian Horner nam onderdelen van motor Max Verstappen mee in handbagage

28 apr. 2017 17:42 Redactie

Renault vergat onderdelen van motor Max Verstappen op te sturen naar Rusland


Een opmerkelijk verhaal uit de paddock vanmiddag. Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen, heeft in zijn handbagage onderdelen mee moeten nemen voor de motor van Max Verstappen. Dit heeft de teambaas zelf bekend gemaakt tegenover Sky Sports.

Volgens Horner was Renault een paar (kleine) onderdelen voor de motor van Verstappen vergeten mee te geven richting Rusland. Omdat Horner pas op donderdag richting Sochi vloog, kon hij de onderdelen nog meenemen. "Ze waren een paar onderdelen vergeten, maar gelukkig konden ze de onderdelen nog naar Groot-Brittannië sturen. Vanuit daar heb ik ze meegenomen richting Rusland", vertelt Christian Horner aan Sky Sports.

De onderdelen deden de wenkbrauwen van de douanemedewerkers in Rusland en Groot-Brittannië wel fronsen, gaf Horner toe. Na wat uitleg mocht Horner uiteindelijk doorlopen, zodat hij de onderdelen kon afgeven aan de monteurs in Sochi. "Het was niet heel gemakkelijk om dit voorval uit te leggen aan een Russische douaneambtenaar, maar hij leek het wel te snappen", grapt Horner.

Tot nu toe is het op tijd arriveren van de onderdelen het enige 'geluk' dat Max Verstappen heeft in Sochi. Zowel tijdens de eerste- als de tweede vrije training kwam Verstappen in de problemen door een haperende motor. In de tweede vrije training moest hij zijn bolide zelfs stilzetten langs de kant nadat zijn motor de geest gaf.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen