Christian Horner optimistisch over kansen Red Bull in Bahrein

13 apr. 2017 10:07 Redactie

Horner denkt dat Red Bull nog enorme progressie gaat boeken


Red Bull Racing had het in de eerste twee races van het seizoen zwaar, maar teambaas Horner verwacht dat het team in Bahrein dichter bij Mercedes en Ferrari zit.

Ferrari is beduidend beter uit de startblokken gekomen dan Red Bull en heeft het gat met Mercedes gedicht. Red Bull daarentegen staat nog op een achterstand. Toch verwacht de Oostenrijkse renstal dat het snel stappen kan zetten. Aan Motorsport Total vertelt Horner het volgende.

"In het kader van de bergen werk die aan de motor en het chassis verzet worden, ben ik vol vertrouwen dat we dit seizoen nog veel progressie zullen boeken."

In China bezorgde Max Verstappen zijn team de 100e podiumplaats. Of Red Bull ook in Bahrein kan meestrijden voor het podium is maar de grote vraag. De omstandigheden zijn totaal niet te vergelijken met die in China. In China was het koud en nat terwijl de temperatuur in Bahrein dit weekend de veertig graden kan aantikken. Ook telt het circuit meerdere lange rechte stukken waar normaal gesproken de RB13 snelheid tekort zal komen. Toch is de teambaas van Red Bull positief gestemd over de kansen van Verstappen en Ricciardo.

"Onze auto lijkt vrij snel te zijn op de rechte stukken en dat komt in Bahrein goed van pas. De hoge temperatuur is misschien ook in ons voordeel op een circuit waar we wel vaker mooie resultaten behaald hebben."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen