Christian Horner: 'Problemen met versnellingsbak Max Verstappen'

09 jun. 2017 21:47 Redactie

Red Bull verliest in één training motor én versnellingsbak


De tweede vrije training verliep voor het team van Red Bull Racing redelijk dramatisch. Qua tijden zat het team er wel aardig bij, maar qua betrouwbaarheid verliep de training zeer slecht.

In eerste instantie troffen de problemen Daniel Ricciardo, die bijna de gehele training in de garage bleef staan. Uiteindelijk kon de Australiër nauwelijks rijden in de tweede training en kon daardoor geen goede tijd noteren.

Zijn teamgenoot, Max Verstappen, kon wel een goede tijd noteren. De Nederlander kwam tot vier tienden van de snelste tijd, neergezet door Kimi Raikkonen, en was daarmee verrassend snel. De pret van Verstappen duurde echter niet de gehele training, want twintig minuten voor het eind van de training troffen de problemen ook Verstappen. Bij het ingaan van bocht zes was er al een dikke rookpluim achter de bolide van Verstappen te zien en bij het uitkomen van bocht zeven moest hij zijn bolide in het gras parkeren.

Christian Horner reageerde kort op de perikelen die beide bolides van Red Bull troffen. Tegenover Sky Sports verklaarde hij kort: "Het lijkt erop dat we de gehele motor van Daniel moeten gaan wisselen. Het probleem van Max lijkt op een probleem met de versnellingsbak."

Of de versnellingsbak van Verstappen gewisseld moet worden is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de problemen voor Red Bull op een zeer ongunstig moment komen. De motorupdate, en dus verplichte motorwissel, staat gepland voor de volgende Grand Prix in Baku. Hierdoor is de kans groot dat beide coureurs snel tegen een gridstraf aan zullen lopen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen