Christian Horner: 'Soms is de strategie in het voordeel van Max, soms niet'

28 mei 2017 18:05 Redactie

Christian Horner staat achter tactiek van Red Bull


Max Verstappen was tijdens en na afloop van de Grand Prix van Monaco woedend op zijn team Red Bull Racing. Doordat de Nederlander eerder moest stoppen dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, raakte hij een potentiële podiumplaats kwijt. 

Na zijn pitstop zat Verstappen namelijk vast achter Carlos Sainz. Daniel Ricciardo, die in vrije lucht reed, kon snelle tijden noteren en kwam na zijn pitstop ruim voor Verstappen terug op de baan. Omdat ook Bottas inmiddels was gestopt, kon Ricciardo de laatste podiumplek opeisen, terwijl Verstappen de voorste wagen op de baan was.

Verstappen snapte dan ook helemaal niets van de tactiek van zijn team en uitte na afloop van de wedstrijd zijn woede. Teambaas Christian Horner begreep die frustratie wel, maar blijft erbij dat het team niets te verwijten valt. "In de wedstrijd lopen de emoties hoog op. We zullen de wedstrijd met hem terugkijken en het hem uitleggen. Soms vallen strategische keuzes in zijn voordeel uit, soms in het voordeel van Daniel", verklaarde hij na afloop tegenover Sky Sports.

Met de vroege pitstop wilde Red Bull een dubbelslag slaan en proberen beide coureurs voorbij de Mercedes van Valtteri Bottas te loodsen. Uiteindelijk werd het één Red Bull, die van Daniel Ricciardo. De strategie van Verstappen mislukte volgens Horner om twee redenen. "Max was sneller dan Bottas, dus we besloten voor een pitstop te gaan. Helaas reageerde Bottas direct, waardoor het lastig werd. Max had wel een geweldige outlap, maar helaas was de pitstop vier tienden te langzaam. Anders was het waarschijnlijk gelukt", legt Horner de strategie van Red Bull uit.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen