Christian Horner tevreden met Max: "Alles eruit gehaald"

25 mrt. 2017 11:44 Redactie

Red Bull-teambaas tevreden met Verstappen


Voor Red Bull Racing was één ding op voorhand al zeker: een poleposition zit er niet in. Het team hoopte het gat met Mercedes controleerbaar te houden, maar slaagde daar slechts deels in.

Teambaas Christian Horner was dan ook gematigd tevreden na afloop van de kwalificatie. "We moeten duidelijk nog wat stappen zetten om het Ferrari en Mercedes moeilijk te maken. Maar we staan vijfde op de grid, dat is een goede uitgangspositie. Hopelijk kunnen we nog wat naar voren opschuiven morgen", zei hij na de kwalificatie.

Daniel Ricciardo maakte een lelijke schuiver in Q3 en moet dus vanaf de tiende plaats starten. Horner velde geen oordeel over de Australiër en noemde het 'frustrerend' voor Ricciardo. "Het was een frustrerende kwalificatie voor Daniel. Hij verloor de auto bij het uitkomen van bocht 14, wat het einde van zijn kwalificatie betekende. De jongens hebben dus nog genoeg werk te doen vannacht", liet Horner weten.

Over Max Verstappen was Horner tevreden. De Nederlander deed alles wat binnen zijn macht lag, aldus Horner. "Max heeft alles uit de wagen gehaald met een mooie P5 tot gevolg. Dat biedt mogelijkheden voor morgen, maar er is nog wel werk aan de winkel."

De Grand Prix van Australië gaat morgenochtend om 07:00 uur Nederlandse tijd van start en is uiteraard te volgen via ons liveblog!

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen