Christian Horner: "Verstappen heeft Vettel aan zege geholpen"

26 mrt. 2017 10:40 Redactie

Max Verstappen speelt sleutelrol bij zege in de GP van Australië


Lewis Hamilton begon als de grote favoriet aan de GP van Australië. De drievoudig wereldkampioen was het hele raceweekend ijzersterk maar verbeet zich duidelijk hoorbaar over de boordradio toen hij achter Max Verstappen vast kwam te zitten.

Achteraf gezien was dit misschien wel het beslissende moment van de race. Hamilton had voor zijn doen een sterke start en kon de aanval van Vettel weerstaan. Met Vettel in zijn kielzog probeerde hij de zege veilig te stellen maar de problemen met zijn banden zorgde voor een vroege pitstop. Daarna kwam hij uitgerekend achter Max Verstappen terug op de baan en kreeg hij de opdracht om de jonge Nederlander met spoed in te halen. Dit lukte echter niet waardoor Vettel verder kon uitlopen om zo net voldoende marge te hebben om na zijn pitstop voor dit tweetal terug op de baan te komen.

Ook Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen, besefte na afloop dat zijn voormalige pupil, Vettel, de zege op die manier in handen had gekregen.

"Seb is Max een biertje verschuldigd. Het feit dat Lewis niet langs Max kwam, besliste de race. Dat gaf Sebastian de 'overcut' en de kans om de race te winnen."

Horner liet vervolgens weten dat het goed is voor de sport dat Mercedes niet heeft gewonnen. Hoewel hij er ook wel een kanttekening bij plaatst.

"Het is goed voor de Formule 1 om weer eens een andere winnaar te zien. Al willen wij graag meedoen aan het feestje en er een 'three way fight' van maken."
Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen